reklama

Šimpanzy a naša podobnosť

Šimpanz (náš geneticky najbližší živočíšny príbuzný druh) má 99,4% génov zhodných s ľudskými!  Práve tieto zvieratá vykazujú mimoriadne vysoký stupeň imunity proti AIDS, hepatitíde C, rakovine a iným ťažkým chorobám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

 Ak máme 99,4% génov podobných so šimpanzmi, mali by sme mať aspoň na 90% podobné i zloženie potravy.
Naša štandardná potrava je takmer v plnej miere tepelne alebo inak spracovaná, kým šimpanzia je výlučne surová a nespracovaná.

 

 

Potrava divokých šimpanzov:Štandardná potrava ľudí :
50% ovocie68% varené, spracované uhľohydráty
(ryža, zemiaky, chlieb, cestoviny)
38% zelené listy a kvety5% zelenina
10% dužina, šupy, semená6% ovocie
2% hmyz18% živočíšna potrava
3% oleje

Z toho vyplýva že zelenej zeleniny ľudia konzumujú nedostatočne.

Najlepšie podmienky absorpcie listových zložiek v organizme sú vtedy, keď sa dostanú do tráviaceho traktu v tekutej forme. Listy obsahujú veľa celulózy a vplyvom toho sú v tráviacej sústave prekážkou v trávení. V zdravom organizme bez akýchkoľvek nutričných deficitov sa trávenie realizuje dvoma procesmi - prežúvaním a premiešávanim so žalúdočnou kyselinou.

Bohužiaľ, v dôsledku nedostatku minerálov, najmä zinku, žalúdok mnohých ľudí dnes nedisponuje náležitou hladinou kyseliny hydrochlórovej. (o test kyslosti žalúdka môžete požiadať svojho lekára)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako človek pozná stav svojej žalúdočnej kyseliny?
Ak ste niekedy vracali, iste si pamätáte na ten následný pálivy pocit v krku, ktorý vás trápil aj niekoľko hodín po vracaní. Je to prejav zníženej hladiny kyseliny v žalúdku.

Ľudia, ktorí nemôžu poriadne požuť jedlo a majú málo žalúdočnej kyseliny, nakoniec prestanú mať radi zeleninu, ba priam sa jej vyhýbajú. Súvisí to s obranným mechanizmom organizmu, ktorý človeku naznačuje čosi v tomto zmysle: ,,Zlatko, zelenina je pre teba nestráviteľná, máš po nej nabúraný celý tráviaci systém, preto ti spôsobím napínanie na vracanie, no a ty si potom vďaka tomu dáš so zeleninou pokoj, dobre?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ide tu o taký blúdny kruh: ľudia konzumujú viac spracovaných jedál, a potom začnú trpieť čoraz väčšími deficitmi živín. To v ich organizme vyvolá neschopnosť produkovať žalúdočnú kyselinu a následne prestanú konzumovať listovú zeleninu. Tým sa ešte viac prehĺbi nedostatok živín v ich organizme. Začnú mať zdravotné problémy.

Ako do seba dostať listovú zeleninu?

 

Spracovaním (rozmixovaním) zelených listov dostaneme masu, ktorej zápach bude neznesiteľný - je to tak kvôli chlorofylu.

Preto sa nechajme inšpirovať šimpanzmi, ktoré si kus ovocia zabalia do zeleninového listu a jedia to ako my palacinky.

Môžete teda prekabátiť svoj organizmus a napríklad s takým kelom pomixovať banán. Chuť a vôňa banánu úplne prebije tú kelovú - chlorofylovú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


A toto jej ten najlepší spôsob ako do seba dostať dostatočné množstvo živej zelenej energie. 

Peter S. Majtán

Peter S. Majtán

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Je lepšie byť anonymným na svete, ako slávnym v nebi, aj keď nikto nikdy nevie, čo koho čaká, okrem beznádejných trosiek stárnutia. Takže som sa rozhodol, že budem žiť večne a zomriem, len keď mi to nevýjde. Zoznam autorových rubrík:  PSEUDO-STORYZDROGOVANÉ FILOZOFOVANIEPSYCHODELICKÁ POÉZIAČo som sa dozvedel...

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu